Bouwstofzuigers

Bouwstofzuigers voor het schoonhouden van uw werkplek

Ruwe werkomgevingen, kunt u schoonhouden met bouwstofzuigers. Dankzij een sterke motor en robuuste onderdelen, kunt u aan de slag met extreme toepassingen en zeer hoge stofemmissies. Op een werkplaats of een bouwproject krijgt u namelijk te maken met verschillende soorten materialen en stoffen. Hiervoor kunt u een bouwstofzuiger aanschaffen, waarbij u de keuze heeft uit het merk Makita, Festool, HiKOKI of Airbo.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 74

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Professionele bouwstofzuiger

Wanneer u als professional aan de slag gaat, krijgt u te maken met een breed scala aan materialen. Dit soort materialen vallen onder het begrip bouwmateriaal. Dit zijn natuurlijke of kunstmatig geproduceerde materialen zoals bijvoorbeeld: hout, baksteen, beton, kalkzandsteen en kunststof. Tijdens de aanmaak of sloop van een constructie, komen er veel stoffen en resten vrij. Met een professionele bouwstofzuiger kunt u stoffen en resten veilig opzuigen of voorkomen dat die vrijkomen. Dit bevordert het schoonhouden van uw werkplek en een positieve impact op uw gezondheid.

Bouwstofzuigers en stofklassen

Tijdens uw werkzaamheden komt u verschillende soorten vuil tegen, bijvoorbeeld steengruis, metaalafval of betonstof. Door de speciale constructie van een bouwstofzuiger en de hoogwaardige onderdelen kunt u uw werkplek schoonhouden van dit soort vuil. Bij dit soort stofzuigers wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende stofklassen. Elke klasse geeft een afscheidingspercentage van het filtersysteem aan.

  • L stofklasse voor een afscheidspercentage van 99%.
  • M stofklasse voor een afscheidspercentage van 99,9%.
  • H stofklasse voor een afscheidspercentage van 99,995%.

Nu lijkt het verschil hierboven minimaal, maar dit is cruciaal bij beroepsmatige blootstelling. Wanneer u langdurig wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen, kan dit negatieve invloed uitoefenen op de gezondheid. Pas een stofklasse L stofzuiger toe, wanneer u aan de slag gaat met eenvoudige en ongevaarlijke stoffen zoals bijvoorbeeld: huiststof, aarde en kalk. Stofklasse L is geschikt voor schadelijke stoffen met grenswaarden ? 1mg/m3. Bij alle houtstoffen en stoffen van plamuur, vulmaterialen, lak , gips, cement en beton dient u een bouwstofzuiger met minimaal stofklasse M te gebruiken. Stofklasse M is geschikt voor schadelijke stoffen met grenswaarden > 0,1 mg/m3. Bij de meest schadelijke stoffen zoals kanker- en ziekteverwekkende stoffen zoals bijvoorbeeld asbest en schimmel, dient u stofklasse H te gebruiken. Stofklasse H is geschikt voor schadelijke stoffen met grenswaarden > 0,1 mg/m3 met een filtersysteem van 99,995%.

Stofzakken

Een bouwstofzuiger is verkrijgbaar in verschillende varianten. Tussen de varianten, heeft u de keuze uit met of zonder stofzak. Bouwstofzuigers die fungeren met een stofzak, bieden het voordeel dat u bijvoorbeeld de opvangbak niet hoeft schoon te maken en dat u niet in aanraking komt met het stof. Daarnaast hebben H-klasse stofzuigers altijd een stofzak nodig om aan het afscheidspercentage van 99,995% te voldoen. Bij bouwstofzuigers zonder stofzak, wordt het vuil opgevangen in een bak of reservoir. Dit biedt het voordeel dat u geen stofzakken hoeft aan te schaffen.

Reinigingsmachines

Tijdens uw werkzaamheden, moet u regelmatig diverse oppervlakken reinigen. Dit gaat om vuile ondergronden en het bestrijden van vuil en vloeistof. Wanneer u aan de slag gaat met dit soort werkzaamheden, is het belangrijk dat u beschikt over het juiste materieel. Uw bouwstofzuiger moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor de specifieke stofklassen, vloeistoffen kunnen opzuigen en genoeg capaciteit hebben. Omtrent reinigingsmachines hebben wij verschillende categorieën ingedeeld zoals: waterzuigers, stofbeheersing, hogedrukreinigers, reinigingstoebehoren en bekisting.