Krachtstroomkabels

Krachtstroom verlengen met krachtstroomkabels

Door het inzetten van krachtstroomkabels, kunt u de krachtstroom uit een bouwmeterkast en verdeelkast verlengen. Zo kunt u een geheel stroomnetwerk aanleggen en de gehele bouwplaats voorzien van stroom. Dit zorgt ervoor dat het personeel overal aan de slag kan met elektrisch apparatuur vanaf verdeelkasten en dat u eventueel zwaardere machines kunt gebruiken, die fungeren op krachtstroom. Bij de aanschaf heeft u de keuze uit verschillende Ampères en lengtes zoals 12,5, 25 en 50 meter.

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Krachtstroomkabels gebruiken

Bij een bouwproject is het van belang dat er een veilig en goed stroomnetwerk beschikbaar is, waarop al het elektrische apparatuur goed functioneert. Bij een goed stroomnetwerk zijn de juiste krachtstroomkabels van belang. Hierbij zijn de juiste Ampères, de dikte van de aders en de lengte van de kabel van belang. Er ontstaat namelijk een kans op oververhitting, wanneer en te grote hoeveelheid stroom door de krachtstroomkabel gaat.

Apparaten op krachtstroom

Krachtstroom is niet nodig voor uw huiselijke apparaten, maar wel voor apparaten die meer dan 3.600 Watt vragen (bij een spannng van meer dan 230 volt). Krachtstroom wordt onder andere gebruikt bij zware machines en compressoren. Deze apparaten maken gebruik van een 4- of 5-polige aansluiting. In een krachtstroomkabel zitten 4 of 5 aders die van koper zijn en waar het stroom doorheen trekt. De dikte van de koperen aders wordt uitgedrukt in vierkante millimeters.

Krachtstroomkabel kopen

Wij hebben een breed assortiment met verschillende type krachtstroomkabels van uitstekende kwaliteit. De kabels zijn voorzien van een stevige en soepele buitenmantel, goed geïsoleerde aders en perfect afgedichte aansluitingen. Hiermee kunt u gemakkelijk en onder alle omstandigheden uw krachtstroom verlengen. Bij krachtstroomkabels kopen heeft u de keuze uit kabels van 16, 32 of 63 Ampère, lengtes van 12,5, 25 en 50 meter en 4 of 5 aders in diverse diktes. Indien u twijfel heeft over de juiste kabel, neem dan contact op met de professionals van AIC.

Eigenschappen van een krachtstroomkabel

Een krachtstroomkabel beschikt over verschillende eigenschappen, waardoor die perfect past bij uw stroomnetwerk. Omdat een stroomnetwerk op verschillende manieren ingericht kan worden, bestaan er verschillende soorten kabels. Houd bij de aanschaf en inrichting rekening met de volgende eigenschappen:

  • Aderdikte.
  • Geschikt voor Ampère.
  • Kabellengte.

De aderdikte is belangrijk voor de hoeveelheid stroom, die door de kabel gaat. Wanneer de aders niet dik genoeg zijn, ontstaat er een kans op oververhittiing met brand tot gevolg. De aderdikte wordt aangegeven in vierkante millimeters en gaat gepaard met de lengte van de kabel. Wanneer uw krachtstroomkabel langer is dan 25 meter, adviseren wij om een draaddikte een stap hoger te kiezen. Zo is voor een stroomnetwerk van 16 Ampère een ader van 1,5 vierkante millimeter genoeg, maar wanneer de kabel langer wordt dan 25 meter dan adviseren wij een aderdikte van 2,5 millimeter. Neem bij twijfel altijd even contact op met de professionals van AIC.

Codering van krachtstroomkabels

Aan krachtstroomkabels zit een codering gekoppeld, die informatie verschaft over de kabel en de mogelijkheden. Als voorbeeld hebben wij een Aluprene verlengkabel 25 meter H07RN-F, het laatst genoemde is dus een codering met informatie over het product. Het begint met de letter H, die staat voor 'harmonie'. Dit begrip geeft aan dat de kabel geharmoniseerd is en voldoet aan de Europese regelgeving. Het tweede onderdeel is 07 en dat staat voor de maximale nominale spanning. Dit varieert bij kabels tussen 03, 05 en 07, waarbij 03 staat tot 300 volt, 05 voor 300 tot 500 volt en 07 voor 450 tot 750 volt.

Het volgende onderdeel is de letter R, die geeft aan waarvan de isolatiemantel is gemaakt. De mantel wordt namelijk gemaakt van verschillende materialen, wat zorgt voor vier verschillende mogelijkheden:

  • V: PVC.
  • R: natuurlijkrubber.
  • S: Soliconenrubber.
  • B: synthertisch rubber.

In de bovenstaande code is het volgende onderdeel, de letter N. Dit onderdeel geeft aan waar de buitenmantel van gemaakt is. Ook hier varieert het materiaal en dat zorgt voor verschillende mogelijkheden:

  • Q: polyurethaan.
  • T: textiel.
  • J: glasvezel.
  • N: neopreenrubber.
  • R: natuurlijkrubber.
  • V: PVC

Het laatste onderdeel van de bovenstaande code, is de letter F. Dit onderdeel staat voor de vorm van de koperen aders. De vorm kan variëren in vijf verschillende mogelijkheden:

  • F: soepele kabel en fijnaderig.
  • H: fijnaderig voor soepele kabel.
  • K: snelle installatie en fijnaderig.
  • R: meeraderige kabel rond.
  • U: enkeladerige kabel rond.

Stroom en verlichting

Een goede stroomvoorziening, de juiste verlichting en hoogwaardige kabels zijn belangrijk voor een velig en efficiënt project. Zoals hierboven met krachtstroomkabels, kunnen wij u voorzien van alles omtrent stroom en verlichting. Zo kunt u bij ons terecht voor verschillende stroomvoorzieningen zoals bouwmeterkasten, verdeelkasten en bouwverlichting zoals LED bouwlampen en lichtmasten.